onsdag 28. april 2010

Melissa Horn



Ida, Melissa og meg


Jeg fikk som publikum på NRK Lydverket i går oppleve fantastiske Melissa Horn synge duett med Maria Mena.
Melissa Horn er allerede stor i Sverige og kommer nå til å ta Norge med storm.
Jeg oppdaget musikken hennes ved en tilfeldighet i høst en gang og har vært frelst siden. Hun klarer å sette ord på triste ting de fleste har opplevd og hun gjør det på en utrolig vakker måte.
Vi var så heldige å få snakke med henne etter innspillingen og hun har en fantastisk utsråling som gjør henne ennå vakrere i virkeligheten enn på bilder.

Vil anbefale alle å sjekke ut musikken og de vakre tekstene hennes. www.melissahorn.se

Lydverket blir sendt på NRK 1 kl 23.15 i kveld!!! Anbefales!!!!!!


mandag 26. april 2010

I Don't Like Mondays



Brenda Ann Spencer


Jeg er opptatt av positiv tenkning og vil også at denne bloggen skal ha en positiv vinkling. Denne bloggen skal på ingen måte bli noen klagemur, men om jeg skal tillate meg å klage litt så må det bli på den første dagen i uken; Mandag!

Av en eller annen grunn føler jeg at de dagene som føles litt tunge og triste har en tendens til å falle på mandager. For folk flest kan det jo forklares med en brå og brutal start på hverdagen etter helgen, men for meg som ikke lever noe noe A4 liv med 9-4 jobb er ikke den forklaringen like logisk.
Jeg skal innrømme at denne mandagen heller ikke føyer seg inn i rekken av dager som blir husket i positiv forstand og derav dette innlegget.
Nå finnes det noen elementer som bidrar til at denne mandagen ikke er optimal. Det at det er grå vær og dusk regn løfter ikke stemningen og ødelagt nattesøvn fører til at formen ikke er på topp i dag. Grunnen til at nattesøvnen ble ødelagt var at det var to idioter som prøvde å bryte seg inn i kjelleren i natt. De rakk ikke mer enn å få opp døren, før jeg hang ut av vinduet og vekket hele nabolaget da jeg gaula og ropte akkurat hva jeg mente om å få besøk på den måten. De forstod at de hadde prøvd seg på feil hus og la på sprang, men nattesøvnen ble ødelagt for min del.

Så på en litt nedstemt mandag følte jeg for å sette på I Don't Like Mondays av Bob Geldof. Denne sangen og at den ble skrevet om Brenda Ann Spencer som skadet 8 barn og en politimann og drepte 2 voksne mandag 29 jan. 1979 og at forklaringen hennes var; I don't like mondays, er vel noe de fleste kjenner til.
Det var sånn ca det forholdet jeg hadde til denne sangen også helt til jeg så dokumentaren I Don't Like Mondays for en tid tilbake. Den forklarte hendelsen litt nærmerere og intervjuet Brenda, faren og flere familiemedlemmer.

Brenda Ann Spencer (født 3. april 1962 i San Diego, California) skadet åtte barn og en politimann og drepte to voksne i et skytedrama ved Grover Cleveland Elementary School i bydelen San Carlos i San Diego mandag 29. januar 1979.

Skolen lå rett ovenfor huset hennes. Hun brukte en rifle hun hadde fått til jul av faren. Da det seks timer lange skytedramaet endte og den seksten år gamle jenta ble spurt hvem hun ville skyte nå svarte hun «Jeg liker rød og blå jakker». På spørsmål om hvorfor hun begikk den kriminelle handlingen, fnyste hun og svarte «Jeg liker ikke mandager. Dette liver opp dagen.» Hun sa også: «Jeg hadde ikke noe grunn for det, det var bare for moro skyld» «Det var som å skyte ender i en dam,» og «(Barna) så ut som en flokk med kuer der de sto, de var veldig lette bytter.»

Hun erkjente seg skyldig på to punkter for drap og ukontrollert bruk av dødelig våpen, og ble dømt til fengsel i 25 år til livstid. Hun soner dommen ved The California Institution for Women iCorona. Hun har hatt prøveløslatelse fire ganger og har ikke klart det én eneste gang, siste gang i 2005. Den siste prøveløslatelsen var i 2009.

I 2005, skyldte hun på at hun var beruset og var høy på narkotisk stoff da skytingen inntraff, og også at faren, Walter Spencer, hadde misbrukt henne seksuelt da hun var barn (en beskyldning hun aldri hadde kommet med i noen av de tidligere rettssakene). Hun har også hevdet at staten og aktoratet prøvde å skjule hennes positive dopingprøver.

23. januar 2006, sendte den britiske tv-kanalen Channel 4 en dokumentar med navnet I Don't Like Mondays. Der ble familiemedlemmene intervjuet, inkludert Brendas far, som aldri før hadde snakket offentlig om hendelsen 26 år tidligere. Han nektet å ta på seg skylden for drapene og sa at han ikke hadde kjennskap til beskyldningene datteren kom med i 2005. Per dags dato, besøker han henne hver søndag ettermiddag i fengslet.

(Wikipedia)


Denne dokumentaren tok utgangspunkt i Brendas beskyldninger om at faren hadde misbrukt henne og at hun hadde vokst opp under heller destruktive forhold. Faren nektet for disse forholdene og moren, som forøvrig hadde gitt faren omsorgen var usikker på om det kunne stemme. Dokumentaren tegnet et bilde av en jente som ikke kan beskrives som den skarpeste kniven i skuffen, og det var helt tydelig at hun ikke vokste opp i et ressurssterkt hjem fylt med kjærlighet.

Ingenting kan unnskylde Brendas handlinger, men denne dokumentaren ga meg ihvertfall et innblikk i at det var en jente som burde fått hjelp og oppfølging og ikke et usympatisk psykopat monster på 16 år som synes det var helt normalt å skyte noen på en mandag.

Brenda fikk en rifle og ikke omsorg og kjærlighet av sin far og konsekvensene ble i aller høyeste grad brutale.


Det ene poenget med dette innlegget er nok at det er som regel en grunn til at ting skjer og ofte en historie som ligger bak som ikke nødvendigvis kan unnskylde, men derimot gi en forklaring på ting. Man bør ha et åpent sinn og forstå at en sak kan ha flere sider og den enkleste og mest kjente forklaringen ikke alltid er den riktige.


Det andre poenget er at hadde vi ikke hatt disse litt triste mandagene og også dager som er helt svarte, så hadde vi heller ikke klart å glede oss over de bra dagene. De hvor solen skinner og man føler lykke uten helt å forstå hvorfor og de som innehar hendelser som gjør dem til en av de lykkeligste dagene i vårt liv.


Har du en litt trist mandag som meg, så vit at det kommer en dag i morgen og kanskje blir det den lykkeligste dagen i ditt liv!!





onsdag 21. april 2010

2012



Filmen 2012, for dem som ikke synes virkeligheten er brutal nok.

Mayakalenderen.

Fantastiske Petter Skauen, Rigoberta Menchú Mayarettighetsforkjemper og en jente fra Norge på søken etter meningen med livet.



Jordskjelv i Haiti, Mexico, Cuba, Kina, flom i Rio de Janeiro, tsunami i Peru. 2010 har til nå vært preget av en rekke naturkatastrofer og man får etterhvert et nesten apatisk forhold til det hele. Helt til en vulkan på Island finner det for godt å gi livstegn fra seg. Først da begynte det å bevege oss igjen. Ikke nødvendigvis fordi vi er så redde for hva som kan skje med våre naboer på Island, men først og fremst fordi det har lammet hele flytrafikken og alle konsekvensene det fører med seg.

Da jeg besøkte Guatemala like før jul var det fokus på 2012 og verdens undergang da katastrofe filmen 2012 akkurat hadde hatt premiere. (jeg har forøvrig ikke sett filmen.....)
Undergangsteoriene er blandt annet basert på Mayakalenderen som ender 21 desember 2012.
Vi møtte mange Mayaindianere i Guatemala og vi fikk da et lite innblikk i deres versjon om hva som vil skje i 2012.
De mener at det vil skje en forandring, en ny start og ikke verdens undergang.
Den vestlige verden har nå gjort tilstrekkelig skade på Moder Jord til at hun starter en helbredelsesprosess og derav alle naturkatastrofene.
En annen interessant påstand de kom med var at menneskehetens misbruk av Moder Jord har skapt en forstyrrelse i energiene inne i jordkloden. Da Moder Jord er hunnkjønn, påvirker det verdens kvinner og det gir utslag i kvinnesykdommer, ufrivillig barnløse og svangerskap som enten setter i gang før tiden eller går over 9 mnd.
Gamle legender forteller at Mayaindianerne ble skapt av mais og ubalansen i jordens energier vises også ved at mange maisavlinger blir ødelagt.

Vi nærmer oss 2012 og naturkatastrofene begynner å hinte om hvilken makt de sitter med. Det er vel kun de som sitter med tommelen på en atomknapp som har i nærheten av like stor makt til å utrydde og forandre landskap og til og med knuse verdensøkonomien på et blunk?
Er det sånn at vi nå har gjort nok skade og hun begynner å ta igjen?
Da vil jeg i så fall si at med vulkanutbruddet på Island er stillingen; Moder Jord - Vestlige verden 1-0.
Jeg regner med at til og med USA skjønner at det ikke er noe vits i å ta opp kampen og starte krigen mot naturkreftene og Moder Jord.

Nå er jeg positiv av natur og velger å ikke spekulere for mye i hva som er årsaken til alt det her og hva som kanskje skjer i 2012. Jeg velger å tro at om det kommer en forandring, er den av positiv art.

Kanskje er det en brems som skal senke farten i det egoistiske, mediestyrte forbrukersamfunnet vi lever i?

Kanskje vil det tvinge oss til å tenke annerledes, bli mer medmenneskelige og leve i pakt med naturen?

Kanskje må vi ta amerikabåten når vi skal på ferie til USA og kanskje blir stress, utbrenthet og hjerteinfarkt sykdommer som kun fantes før i tiden?

Ikke vet jeg, men det skader jo ikke å begynne å bruke hue og stille et par spørsmålstegn ved måten vi lever på i dag?

Det er aldri for sent å snu, så kanskje vi skal begynne å sette mer pris på Moder Jord og at hun da, om Maya teorien stemmer, vil skåne oss for den helt store smellen?

Mayaene mener at forandringen som kommer i 2012 vil ramme mennesker som er avhengig av teknologi negativt og menneskene som lever i pakt med og respekterer naturen vil komme best ut av det. Hvordan står det til med dine overlevelseskunnskaper i naturen?

Dagens tips;

- Få tak i Hakkespettboken og les den, man vet aldri når den kunnskapen kan komme til nytte.

Husk også å leve her og nå, man vet ikke hva morgendagen vil bringe. Og gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg, brått en dag har penger kanskje ingen verdi og roller kan være snudd fullstendig på hodet.




fredag 16. april 2010

Asylbarna!




Veumalléen asylmottak


Tragedien i verden er ikke grusomheten fra de onde menneskene, men stillheten og likegyldigheten fra de gode.

Martin Luther King



Nå er vi i gang med det nye prosjektet og det heter Asylbarna. Mer info og egen blogg kommer snart!

Ønsker alle en strålende helg!!!



mandag 12. april 2010

La Dolce Vita!








Morgenstund har gull i mund!
Jeg tilhører rasen A-mennesker og er skrudd sammen sånn at jeg alltid våkner tidlig, har mest energi, best humør og rett og slett funker best i morgentimene.
Og ennå bedre er det når sola skinner og det er vår i luften!

Ny dag, ny uke, blanke ark...........

I dag kommer vi forhåpentligvis igang med det nye prosjektet og jeg gleder meg!
Fortsettelse følger snart........... :)


fredag 9. april 2010

Smak av sommer!





Sola skinner og jeg er så glad!!!!!





Om det går an å bli forelsket i et bilde, så er nok jeg litt forelsket i dette som jeg fant i en av bildeseriene på bloggen til L.Patrick. Se hele serien her!
Fantastiske bilder!!!

Ha en fabelaktig helg folks, nyt været og livet!


onsdag 7. april 2010

Olav Duun






Olav Duun (født 21. november 1876Jøa i Fosnes, død 13. september 1939 i Holmestrand) var en norsk forfatter som skrev på nynorsk.

Ved debuten i 1907 var det naturlig å regne Duun til heimstaddiktinga som hadde sine beste år på den tiden; men etter hvert som Duuns hovedverk åpenbarte seg, ble det mer og mer synlig at han hørte til nyrealismen: Sammen med Falkberget og Undset, som begge debuterte samtidig med ham i 1907, representerer han et hovedtrekk i norsk litteratur mellom 1905 og 1935: den lange, episke romanen med eksistensielle spørsmål og tungt etisk alvor.

Ved debuten i 1907 fantes det spor av lyriske stemninger, men like mye av ironi, og ofte rent humoristiske lygarsoger blant novellene hans. Duun er også kjent for sin replikkunst, og for sine aforistisksammenlignende setninger.

Gjennombruddet kom med den seks-binds romanserien Juvikfolke fra 1918.

(Wikipedia)


Olav Duun får ikke så mye oppmerksomhet i disse moderne tider, men han er en mann som opptar mye av min tankevirksomhet om dagen.

Under følger noen sitater til ettertanke fra denne fantastiske mannen;


Kva er eit menneske utan framtida?


Mennesket må ha noko å vente seg, det lever ikkje utan.


Så godt kan eit menneskje vera at det blir vakkert av det.


Det er rart med lykken-først når man kan unnvære den, så kommer den.


Ein har det som ein har det, samme kor ein gjømmer seg.


Det vonde drep du ikkje med øks!



Ha en super dag godtfolk!! :)





fredag 2. april 2010

Glad Påsk!





Å leve er å gjøre seg selv sårbar. Derfor velger så mange å holde seg i live fremfor å leve.

Jan Vincents Johannessen


Du blir aldri ferdig med ein god gjerning. Aldri. den må gjerast om att og om att, live til endes.

Olav Duun

Med disse ordene ønsker jeg alle en fantastisk påske og husk at;

Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid.
Den har oss givet lyset og livet, lyset og livet i dagning blid.
Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen i evig tid...... ;)