mandag 8. mars 2010

Gratulerer med dagen alle kvinner!!!Moteplagget? burka


Felitcia


Og jeg som er glad for at jeg kan drive med akkurat det jeg vil!Det er kvinnedagen i dag og det er 100 års jubileum i år.
Jeg vil først og fremst takke alle de tapre og modige kvinnene som trødde opp stien og tok kampen som har ført til at kvinner i Norge i dag stort sett kan få til det vi vil!
For det kan vi faktisk, som kvinne i Norge i 2010 har vi alle muligheter om vi bare står på!

Jeg vil bruke kvinnedagen til å sende mine tanker til alle de kvinnene rundt i verden som ikke er like heldige som oss, samtidig som jeg vil glede meg over hvor godt vi faktisk har det her oppe i nord!

Tankene mine går i dag særlig til Felitcia som jeg møtte i Guatemala i høst. Guatemala er et svært mannsdominerende land hvor kvinnens oppgave er å lage mat, føde barn og ellers holde kjeft! Felitcia er i tillegg offer for svært grov vold fra ektemann og svoger. Det har resultert i at hun er lam for resten av livet og mennene er ustraffet.

Et annet tema som stadig blir debattert i det norske samfunnet er kvinneplagget burka. Jeg skal innrømme at på enkelte dager kunne det vært fristende å dra det heldekkende plagget over hodet før jeg skal ut og møte verden. Men akk så glad jeg er for at jeg faktisk kan kle meg i akkurat det jeg vil og heller ha litt trøbbel med motepolitiet da jeg sjelden klarer å henge med på trendene. Og en ting er plagget burka og frarøvet identitet, men det som er virkelig ille er hvilket kvinnesyn disse kvinnene lever under.

Kvinnemagasiner er fulle av stoff om hvordan kvinner skal stå på krava, komme til makten, bli kyniske osv, samtidig som det er et konstant fokus på hvordan mannnen skal varte oss opp på valentines day, i senga osv, osv. Jeg synes vi skal være glade for at kvinner er kvinner og menn er menn og så kan vi glede oss over at vi kan gjøre akkurat som dem om vi vil, samtidig som vi forventer at de skal åpne døren for oss. (det gjør ihvertfall jeg.....)

Gratulerer med dagen kjære medsøstre, nyt dagen og det fantastiske samfunnet vi faktisk lever i. Vi kan kle oss som vi vil, bli hva vi vil, ha de hobbyene og interessene vi vil, si hva vi vil, så sett pris på det og ikke glem de som ikke er like heldige som oss!!!!

3 kommentarer:

Grønn og Skjønn sa...

Flott artikkel, Mia! Gratulerer med dagen! Klem Ingunn

Nina sa...

Takk for et fint innlegg som fikk en i sofaen til å tenke over hvor heldige vi er som bor i Norge...

Unknown sa...

Dette var ord til ettertanke Mia...gratulere med kvinnedagen.
Klem...Ellen