tirsdag 9. november 2010

Voss
Voss er en kommune og et distrikt i Hordaland. I nord grenser den til Vik, i øst motAurland og Ulvik, i sør mot Granvin og Kvam og i vest mot Vaksdal.
Voss er innlandskommune og et trafikknutepunkt, og er med sine 1 805 kvadratkilometer den største kommunen i Hordaland fylke. 91 % av arealet er fjellområder som ligger høyere enn 300 meter over havet.
Wikipedia

Voss er også kjent for det eksklusive Voss- vannet som det nå stilles spørsmål om egentlig er fra Voss og om det rett og slett er springvann som selges rådyrt på flasker til statusjegere både i Norge og i det store utland. Uansett er placeboeffekten svært effektiv og markedsføringen genial.

Kari Traa er et kjent navn fra Voss og har skrevet seg inn i historie bøkene ved å blant annet vinne ol-gull i kulekjøring, hoppe gravid i fallskjerm og ikke minst klart å skape en meget vellykket merkevare ut av navnet sitt. Sånt står det respekt av!


Ekstremsportveko er kjent for de fleste og sørger for at Voss bokstavelig talt blir dratt til nye høyder hver sommer.


Les mer om kakemenn frå Voss, Vossahove huene og Vossa blingher!


Ellers melder Voss kommune at biblioteket desverre stenger frå og med 25 nov, men ønsker velkommen til nytt bibliotek i Voss kulturhus jan-2011!


Ingen kommentarer: