onsdag 23. juni 2010

NostalgiBye bye gassgrill
Velkommen lille søte kulegrill
Grill chef ElisabethNostalgi benyttes i dag som uttrykk for en romantisk, ofte vemodig eller «bittersøt» lengsel tilbake til tidligere tider, gjerne i ens eget liv. Opprinnelig betegnet nostalgi en medisinsk diagnose, følelsen av sykelig hjemlengsel, myntet av den sveitsiske medisinstudenten Johannes Hofer i 1678. Det er en rekke kulturfenomener knyttet til nostalgiske følelser, alt fra gjenforeningsfester og veteranbilklubber til spesielle radioprogrammer og retromote.

(Wikipedia)Jeg har gitt bort gassgrillen i dag og erstattet den med en god gammaldags kulegrill med godt gammaldags kull!

Jeg har de siste årene vært en iherdig tilhenger av gassgrill og godtatt at den er er en del av den moderne utviklingen på linje med mobiltelefon, flatskjerm, laptop og alskens finurligheter vi omgir oss med og som gjør hverdagen så mye enklere.

Helt til jeg for noen dager siden var i et selskap hvor maten ble tilberedt på kull og det plutselig gikk opp for meg at det har vært et savn de siste årene som gassgrillen aldri kan erstatte. Ikke bare den fantastiske lukten, men hele prosessen man må igjennom før man kan nyte maten. Vente på at tennvæsken skal trekke inn, vente på at kullet skal bli varmt, grille og så nyte. Og det er jo det man minnes fra barndommen, ikke bare høydepunktene, men også forventningene og gleden ved å vente på dem.

Den effektive gassgrillen hvor man bare trykker på en knapp og klar ferdig gå, mangler det viktigste med grilling, nemlig sjarmen.
For meg representerer grilling kos og hygge og ikke mas og stress som vi har nok av ellers i hverdagen. Så her blir det tilbake til fortiden og kulegrill med kull som gjelder! (den tar også mye mindre plass og er utrolig mye søtere...)


1 kommentar:

H elle K sa...

Hei Mia. Lenge siden sist. Helt enig ang grillen, de gamle er best. Ha en flott uke og kos deg.
Sees vel snart? Klem Kristin