fredag 1. april 2011

Lykkejeger
Betegnelsen lykkejeger er som regel ikke ment som noe positivt. Det er gjerne beskrivelse på en person som har til hensikt å snylte på et samfunn eller annen person uten å bidra nevneverdig selv. Eksempelvis asylsøkere som kommer hit for å leve godt på den norske stat eller damer som er på jakt etter en rik mann kun for å leve et bekymringsløst liv ved å forbruke hans penger.

Jeg skal innrømme at dette også er min assosiasjon umiddelbart når jeg hører ordet. 
Men om vi deler det opp og ser litt nærmere på det er det kanskje ikke så negativt allikevel??
Lykke er et fantatstisk positivt ord og noe som alle streber etter å oppnå. En jeger er en som jakter på noe og det kan vel ikke finnes noe bedre å jakte på enn lykke?? 

Hva er så lykke?

I følge Wikipedia er definisjonen på lykke;

Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofireligion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne.
Opplevelsen av velvære og ytre og indre harmoni kan knyttes til mange følelser og fenomener i livet. Lykke kan knyttes til følelser som forelskelselyst og kjærlighettilhørighet og identitetanerkjennelsebekreftelsetrygghettakknemlighet og mestring. Opplevelse av meningsfullhet, særlig i forbindelse med livssyn og religiøs tro, kan også gi en følelse av en lykke. Det samme gjelder fysisk nytelse og velvære, ro og sjelefred uten bekymringer. Også musikkkunst og kultur kan gi lykkeopplevelser. Følelsen kan komme i korte, intense glimt eller oppleves mer som en varig og stabil psykisk tilstand.

Er ikke dette noe vi alle egentlig ønsker å oppleve?? 
om vi omdefinerer ordet litt og betegner en lykkejeger som en person som jakterekte lykke blir jo lykkejeger en fin tittel å ha??

Ønsker dere en helg fylt med lykke folkens, hilsen Mia lykkejeger!!!!1 kommentar:

Miriam sa...

Den var fin, da kan vel til og med veganer-lillesøster kalles en som stadig er på jakt :) Lykke til!