onsdag 21. april 2010

2012Filmen 2012, for dem som ikke synes virkeligheten er brutal nok.

Mayakalenderen.

Fantastiske Petter Skauen, Rigoberta Menchú Mayarettighetsforkjemper og en jente fra Norge på søken etter meningen med livet.Jordskjelv i Haiti, Mexico, Cuba, Kina, flom i Rio de Janeiro, tsunami i Peru. 2010 har til nå vært preget av en rekke naturkatastrofer og man får etterhvert et nesten apatisk forhold til det hele. Helt til en vulkan på Island finner det for godt å gi livstegn fra seg. Først da begynte det å bevege oss igjen. Ikke nødvendigvis fordi vi er så redde for hva som kan skje med våre naboer på Island, men først og fremst fordi det har lammet hele flytrafikken og alle konsekvensene det fører med seg.

Da jeg besøkte Guatemala like før jul var det fokus på 2012 og verdens undergang da katastrofe filmen 2012 akkurat hadde hatt premiere. (jeg har forøvrig ikke sett filmen.....)
Undergangsteoriene er blandt annet basert på Mayakalenderen som ender 21 desember 2012.
Vi møtte mange Mayaindianere i Guatemala og vi fikk da et lite innblikk i deres versjon om hva som vil skje i 2012.
De mener at det vil skje en forandring, en ny start og ikke verdens undergang.
Den vestlige verden har nå gjort tilstrekkelig skade på Moder Jord til at hun starter en helbredelsesprosess og derav alle naturkatastrofene.
En annen interessant påstand de kom med var at menneskehetens misbruk av Moder Jord har skapt en forstyrrelse i energiene inne i jordkloden. Da Moder Jord er hunnkjønn, påvirker det verdens kvinner og det gir utslag i kvinnesykdommer, ufrivillig barnløse og svangerskap som enten setter i gang før tiden eller går over 9 mnd.
Gamle legender forteller at Mayaindianerne ble skapt av mais og ubalansen i jordens energier vises også ved at mange maisavlinger blir ødelagt.

Vi nærmer oss 2012 og naturkatastrofene begynner å hinte om hvilken makt de sitter med. Det er vel kun de som sitter med tommelen på en atomknapp som har i nærheten av like stor makt til å utrydde og forandre landskap og til og med knuse verdensøkonomien på et blunk?
Er det sånn at vi nå har gjort nok skade og hun begynner å ta igjen?
Da vil jeg i så fall si at med vulkanutbruddet på Island er stillingen; Moder Jord - Vestlige verden 1-0.
Jeg regner med at til og med USA skjønner at det ikke er noe vits i å ta opp kampen og starte krigen mot naturkreftene og Moder Jord.

Nå er jeg positiv av natur og velger å ikke spekulere for mye i hva som er årsaken til alt det her og hva som kanskje skjer i 2012. Jeg velger å tro at om det kommer en forandring, er den av positiv art.

Kanskje er det en brems som skal senke farten i det egoistiske, mediestyrte forbrukersamfunnet vi lever i?

Kanskje vil det tvinge oss til å tenke annerledes, bli mer medmenneskelige og leve i pakt med naturen?

Kanskje må vi ta amerikabåten når vi skal på ferie til USA og kanskje blir stress, utbrenthet og hjerteinfarkt sykdommer som kun fantes før i tiden?

Ikke vet jeg, men det skader jo ikke å begynne å bruke hue og stille et par spørsmålstegn ved måten vi lever på i dag?

Det er aldri for sent å snu, så kanskje vi skal begynne å sette mer pris på Moder Jord og at hun da, om Maya teorien stemmer, vil skåne oss for den helt store smellen?

Mayaene mener at forandringen som kommer i 2012 vil ramme mennesker som er avhengig av teknologi negativt og menneskene som lever i pakt med og respekterer naturen vil komme best ut av det. Hvordan står det til med dine overlevelseskunnskaper i naturen?

Dagens tips;

- Få tak i Hakkespettboken og les den, man vet aldri når den kunnskapen kan komme til nytte.

Husk også å leve her og nå, man vet ikke hva morgendagen vil bringe. Og gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg, brått en dag har penger kanskje ingen verdi og roller kan være snudd fullstendig på hodet.
2 kommentarer:

Unknown sa...

Miaaa :)
Jeg er helt med på tankene dine, og tror vi skal tenke litt over hvordan vi kan leve livet vårt mer i takt med naturen. Jeg mener ikke at vi skal selge bilen, men kanskje la ting leve litt lengre før vi skynder oss å produsere enda mer. Vi har nok mye å lære av de som levde før den industrielle revolusjonen og av Mayaindianerne. Håper du kommer på besøk snart, så kan vi skravle masse masse!!! God klem :)

Unknown sa...

Utrolig fin blogg du har :)
du blogger bra.

hadde vært koselig med en kommentar tilbake.
Http://hefs.blogg.no

<3