tirsdag 1. desember 2009

Guatemala city streetstyle

Pinjatas
Sikkerhet
Ikke akkurat yrende folkeliv........
Grafitti
I går gikk vi en tur i sone 1 i Guatemala city mellom to møter. Sone 1 er absolutt ikke en trygg sone og sikkerhet er et stort problem i hele Guatemala. Guatemala city er delt opp i soner og noen er tryggere enn andre og noen beveger man seg bare ikke i om man her livet kjært.
Det som er helt utrolig og som vi nå har observert ved flere anledninger er at gatene i denne milion byen er så og si folketomme,folk tør rett og slett ikke bevege seg ute. Det var faktisk flere pinjatas i gatene enn folk......
Vi hadde også en liten sightseeing med låste bildører kl elleve i går kveld og det var hverken folk eller biler i gatene i denne byen. Det føltes som det hadde skjedd et eller annet og at det var bare oss igjen på jorden. Jeg hadde desverre ikke med kamera da og det var kanskje like greit for de eneste levende skapningene vi så var maras og de skal man helst ikke fremalle oppmerksomheten til. Maras er gjenger som styrer flere områder i Guatemala. Disse gjengene er kjent for å ikke sky noen midler og for å være tatoverte over hele kroppen. En av midlene de bruker i gjengkrigene er å drepe jentene til rivalisrende maras på de mest grufulle måter. Jo mer makabert drap,jo bedre. Disse gutta kødder man ikke med som vi sier på godt norsk!

Ingen kommentarer: